Leśne skarby na stołach w PZS Kłanino
Podczas warsztatów kulinarnych "Dary Lasu" 24 kwietnia uczniowie Powiatowego Zespołu Szkół w Kłaninie, pod opieką Sylwii Garskiej-Chmarycz - finalistki programu MasterChef Polska w 2020 roku oraz nauczycieli zawodu: Ewy Szymańskiej i Artura Szymańskiego przygotowali wyjątkowe potrawy z dziczyzny. Event przyciągnął licznych gości, w tym samorządowców, przedstawicieli firm i lokalnych organizacji. Dzięki hojności Koła Łowieckiego Darz Bór z Wejherowa, które podarowało dwa dziki, uczniowie mogli wykazać się umiejętnościami kulinarnej sztuki. Było to już trzecie kulinarne wydarzenie zorganizowane przez PZS Kłanino , poprzednie poświęcone były darom morza oraz potrawom z jelenia. W degustacji potraw przygotowanych na warsztatach kulinarnych wzięli udział przedstawiciele samorządu oraz różnych instytucji i organizacji z terenu Ziemi Puckiej. Powiat Pucki reprezentowali między innymi Wicestarosta Tomasz Herrmann, Skarbnik Powiatu Puckiego Barbara Klawikowska i kadra kierownicza Starostwa Powiatowego w Pucku: Naczelnik Wydziału Aktywności Społecznej Karol Miller, Naczelnik Wydziału Edukacji Iwona Domachowska oraz Naczelnik Wydziału Organizacji i Kontroli Elżbieta Bolda.
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!