Poznajemy lokalne produkty Warmii i Mazur
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Starostwo Powiatowe w Pucku informuje, iż w ramach projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Plan Operacyjny na lata 2022-2023realizuje we współpracy ze Stowarzyszeniem Północnokaszubska Lokalna Grupa Rybacka (PLGR) operację pn. „Poznajemy lokalne produkty Warmii i Mazur”, której celem jest zwiększenie aktywności mieszkańców obszaru PLGR w zakresie działań związanych z realizacją projektów współpracy związanych z rozwojem sieciowych produktów turystycznych oraz budowaniem marki regionu w oparciu o lokalne zasoby i produkty na podstawie doświadczeń z innych regionów. W ramach operacji zorganizowany zostanie wyjazd studyjny, podczas którego wizytowane będą obiekty na szlaku Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur. Realizacja operacji przyczyni się do zwiększenia wiedzy uczestników wyjazdu studyjnego w zakresie budowania marki obszaru na bazie produktów lokalnych oraz upowszechnienia wiedzy i dobrych praktyk z obszaru Warmii i Mazur na terenie działania Północnokaszubskiej Lokalnej Grupy Rybackiej.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich |
Odwiedź portal KSOW - www.ksow.pl
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Starostwo Powiatowe w Pucku informuje, iż w ramach projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Plan Operacyjny na lata 2022-2023realizuje we współpracy ze Stowarzyszeniem Północnokaszubska Lokalna Grupa Rybacka (PLGR) operację pn. „Poznajemy lokalne produkty Warmii i Mazur”, której celem jest zwiększenie aktywności mieszkańców obszaru PLGR w zakresie działań związanych z realizacją projektów współpracy związanych z rozwojem sieciowych produktów turystycznych oraz budowaniem marki regionu w oparciu o lokalne zasoby i produkty na podstawie doświadczeń z innych regionów. W ramach operacji zorganizowany zostanie wyjazd studyjny, podczas którego wizytowane będą obiekty na szlaku Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur. Realizacja operacji przyczyni się do zwiększenia wiedzy uczestników wyjazdu studyjnego w zakresie budowania marki obszaru na bazie produktów lokalnych oraz upowszechnienia wiedzy i dobrych praktyk z obszaru Warmii i Mazur na terenie działania Północnokaszubskiej Lokalnej Grupy Rybackiej.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich |
Odwiedź portal KSOW - www.ksow.pl
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!